Mandulaliszt a gluténmentes ételek készítéséhez
Végre egy élelmiszer, ami kiválóan helyettesíti a búzalisztet. Elhanyagolható szénhidráttartalom jellemzi és bőségesen tartalmaz tápanyagokat. Kellemes, édeskés íze van.
Számos tápanyagának köszönhetően, a mandulaliszt jótékony hatással van az egészségünkre, mert nagymennyiségű értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Ezek az anyagok megakadályozzák a szabadgyökök káros hatásait, amelyek többek között felgyorsítják az öregedést és növelik a szívbetegségek, meg a rák kockázatát. A mandulaliszt magnéziumban is gazdag, ami rendkívül fontos elem a szervezetünkben. Különösen jótékony a keringési rendszer, közöttük a szív egészsége szempontjából. A búzaliszt meglehetősen sok glutént tartalmaz, ami rugalmasabbá és képlékenyebbé teszi, illetve segít a sütés során a kelesztésben is.
A gluténallergiások búzaliszt helyett használhatnak mandulalisztet. Tökéletes zsemle, sütemény és palacsinta sütéséhez, de ideális levesek és mártások sűrítésére is. Nem mindenki tudja, de a mandulaliszt a zsemlemorzsa helyettesítésére is kiváló.