Ásványokban és vitaminokban gazdag lenmag
A len magja az egyik legkedveltebb és legkeresettebb termék a reformkonyhában. Magas vitamin- és rosttartalma mellett, a szinte teljes egészében esszenciális zsírsavakat tartalmazó lenmag nagyon jó hatással van az emberi szervezetre. Emésztési panaszok visszaszorítására, diétás étrendek támogatására kiváló termék, nem utolsó sorban pedig a magas kálium, foszfor, magnézium, kalcium és mangán tartalmáról is ismert.
A lenmag eltérő kiszerelésben egyaránt kapható. Ha rizs és kása helyett, egyfajta köretnek vásárolja, akkor válasszon félkilós csomagolást! Ha a lenmag csupán a péksütemények tetejére fog kerülni, elegendő lesz 100-250 gr kiszerelést választani.
Készítsen diétás reggelihez fitnesz bagettet, amibe a lenmag mellett, szezám-, tök-, napraforgó-, chia mag, zúzott földimogyoró, köles, illetve mák kerül! A felhasznált liszt pedig származhat gabonából vagy lehet gluténmentes. A friss pékkészítmény a magas B-vitamin tartalomnak köszönhetően, hatékonyan segíti a bélműködést, ugyanakkor felgyorsítja az anyagcserét.