A gin különleges ízesítése
Ismét egy ízében különleges italt köszönhetünk a porondon. A gin nem lenne olyan különleges az utólagos ízesítés nélkül. Viszont rendkívül különleges íz-világot képvisel, ami a borókabogyó kivonatnak köszönhető.
Éppen ezen intenzív aroma miatt sokan nem szeretik csak tisztán, jéggel fogyasztani a gin-t. Viszont jó hír, hogy remek alapként szolgál számos koktél esetében. Ha szeretjük a citrusos, fanyar ízeket, akkor könnyedén keverhetünk egy gin tonikot magunknak a nyári melegben, aminek kimondottan frissítő hatása van.
Milyen márkát válasszon az, aki még nem olyan jártas ebben a kategóriában? Először is azzal érdemes tisztában lennünk, hogy kétféle eljárással készül és ez a meghatározza az adott ital árát is.
A tradicionális, desztillált változathoz borókabogyót és más fűszereket kevernek, majd újra átesik a lepárláson. A kevert gin esetében viszont a semleges szeszt már eleve aromákkal ízesítik. A premiumitalnagyker.hu webáruházban mindkét változatból a prémiumminőség képviselteti magát.