A borókabogyónak köszönhető a gin
A fűszerezés nemcsak az ételeknél, hanem az italoknál is legalább olyan fontos. Több készítmény is kimondottan ennek köszönheti a létét. Adott a semleges aromájú szesz, amit általában valamilyen gabonából állítanak elő, majd némi boróka és egyéb kiegészítő hozzáadásával rövid időn belül készen van a gin. Természetesen ez nem feltétlenül ilyen egyszerű, mert az alapanyagoknak össze kell érjenek, majd a végén egy újabb lepárlás következik, amit még utólagos fűszer, cukor hozzáadása követhet.
A lényeg, hogy a gin főszereplője a már említett boróka. Nélküle a nedű sem létezne. Számtalan módon alkalmazható. Gyakran használják fel különféle koktélokban. Érdekes aromát visz ezekbe, de magában is remek társasági italnak számít. A történelmi időkben már léteztek alkoholos gin elődök, mivel a fő összetevőjének a gyógyhatásai ismertek voltak a népi hagyományokban.
Ezek még nem kifejezetten az élvezeti fogyasztás miatt készültek, de az emberek gyorsan rájöttek, hogy a kellemest a hasznossal remekül lehet vegyíteni. Ma már kiforrott technikája van a gin előállításának és a világ minden pontjára eljutott. Többféle változatban és főleg kiszerelésben kapható. Az árak is rendkívül változóak. Ismerjük meg a széles palettát az italneked.hu oldalon, majd következhet a vásárlás!
Mérjük fel az igényeinket és ennek fényében rendeljünk! Természetesen nem mindegy, hogy egy nagyobb partit rendezünk vagy csak kedvtelésre akarunk valamelyik koktélba csepegtetni belőle, de jó, ha kéznél van mindig néhány üveg gin, amihez nyúlhatunk. Adjuk át magunkat a fennkölt aromák magukkal ragadó világának és élvezzük ki azok minden pillanatát, az eredmény pedig magáért fog beszélni!