Whisky fajták – ízek a világ minden tájáról
A whisky fajták világszerte kedvelt italok, amiket gabonából készítenek és hordóban érlelnek. Származási helyüktől és készítési módjuktól függően, többféle típusuk létezik. A legismertebbek a skót whisky (Scotch), az ír whiskey, az amerikai bourbon, valamint a kanadai és japán fajták. A whisky fajták közül is legnépszerűbbnek a skót változat számít. Ez ugyanis füstösebb, karakteresebb, míg az ír változat lágyabb, simább ízvilágot képvisel. A bourbon általában édesebb, vaníliásabb a kukoricás alap miatt.
A japán fajta pedig gyakran a skót stílusra épül, de rendkívül precízen, elegánsan készül. A sokféle égetett szesz közül kiemelhetjük a Grant’s Triple Wood-ot, ami Skóciából származik és kiváló ár-érték arányával, valamint kiegyensúlyozott ízvilágával vált népszerűvé. A “Triple Wood” név arra utal, hogy háromféle hordóban érlelik. Ez a módszer gazdag, sokrétű karaktert ad az italnak. A speciális készítésű itóka színe aranysárga, illata kellemesen édeskés, gyümölcsös, enyhe füstösséggel. A prémium whisky fajták esetén az ízükben karamell, vanília, pörkölt mogyoró és fűszerek jelennek meg a legtöbbször.