Melyek a legnépszerűbb szivattyúk mostanság?

Rengetegféle szivattyú van manapság, ezért a vásárláskor a vevőnek pontosan tudnia kell, hogy mire van szüksége és az adott eszközt pontosan mire fogja alkalmazni. Ott vannak például a centrifugál szivattyúk, amik az örvényszivattyúk csoportjába tartoznak.

Ezek azért speciálisak és sok helyen csakis amiatt válnak be, mert centrifugál járókerékkel rendelkeznek. A működésük egyáltalán nem bonyolult. Itt a már említett járókerék vagy lapátkerék egy egyenes vagy ívelt bordákból álló alkatrész, két tárcsa között helyezkedik el.

A forgás vagy a perdületváltozásból adódóan, a folyadék tengelyirányban áramlik a járókerékbe a szivattyú szívócsonkján keresztül. Ezután a bordák között, a szivattyú nyomócsonkján keresztül, radiális irányban távozik.

A modern, felsőkategóriás, víztelenítő szivattyúk is említést érdemelnek. Csakis az a modell fogja sokáig beváltani a hozzá fűzött reményeket, ami maximálisan megbízható. A profi szivattyúk minden kétséget kizáróan többet garantálnak a szimpla megbízhatóságnál. Az ilyen eszközöknél nagy előny még az ergonomikus fogantyú is.