Hogyan válhatunk önazonossá?

A legjobb barát egy olyan személy, akire nyugodtan rábízhatja a legbelsőbb titkait, akire támaszkodhat az élete legnehezebb pillanataiban és akivel kész megosztani az örömét. Aki önazonos szeretne lenni, annak meg kell tanulnia, hogy miként lehet önmaga legjobb barátja.

Ez azt jelenti, hogy megtanul bízni önmagában és legyőzi az életében felmerülő nehézségeket. Szánjon időt saját maga megismerésére! Gondoljon arra, hogy mi motiválja! Határozza meg, hogy mi az, amit szeret és mit nem! Gondoljon az erősségeire és gyengeségeire! Akármennyire is furcsán hangzik, de a saját ízlésünket, ötleteinket, céljainkat és kívánságainkat kívülről, mások visszajelzéseiből ismerjük meg.

Fontos számunkra, hogy mások mit mondanak rólunk a munkahelyünkön vagy éppen a közösségi oldalakon. Minél jobban megismerjük magunkat belülről, minél önazonos emberekké válunk, annál könnyebb megszeretni és tisztelni magunkat azért, akik vagyunk és nem azért, amilyennek kívülről tűnünk, a körülmények és mások véleményének prizmáján keresztül.