A hajhullás néhány különös oka

A hajhullás okát olykor nem belsőleg kell keresni, mivel előfordulhat az is, hogy valamilyen a szervezetet ért külső trauma hatására veszítjük el hajszálainkat. Ez lehet pl. egy sebészeti beavatkozás, egy égési sérülés vagy valamilyen egyéb baleset. Nők esetében a terhesség és a szülés is olyan események, melyek során rendkívüli mértékű sokkhatás éri a szervezetet, amit hajvesztés kísérhet.

Különböző mechanikai sérülések esetén (ilyen az égési sérülés is) a haj általában nem tud visszanőni, bőr pedig hegesedve gyógyul. Szerencsére ezekben az esetekben sem kell beletörődni kopaszságba vagy a hajhiányos foltokba, hajbeültetéssel orvosolható a probléma. A HIMG hajbeültetési klinikára is érkezett már olyan páciens, akinek gyerekkori égési sérülése miatt elveszett hajszálait kellett pótolni. A beavatkozás rendkívül sikeres volt, a képen látható eredmény magáért beszél.

A terhesség során és az azt követő időszakban nem a szoptatás, hanem a hormonok miatt alakulhat ki nagymértékű hajvesztés. A hormonok hatására felgyorsul a sejtosztódás, emiatt a hajszálak élettartama megnő, így a haj is gyorsabban növekszik. A szülés után ez a növekedés leáll, és sokkal több hajszál hullik ki, mint egyébként, mivel azokat a hajszálakat is ekkor veszítik el a nők, amelyek már előbb kihullottak volna normális hormonális körülmények között.

A hajbeültetés akkor is biztos megoldást nyújt a kopaszodással küzdőknek, ha ezt valamilyen külső ok idézte elő, sőthajtranszplantáció hegszövetbe is lehetséges.

Ha minőségi hajbeültetést szeretne, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Forrás: himgeurope.com