A cirkon korona néhány jellemzője

A protézisek előállítása területén a tudósok az egyre megbízhatóbb eljárások kifejlesztésére törekszenek. A cirkon korona előállításához pedig a fogászati ​​laboratóriumnak lenyűgöző arzenállal, speciális eszközökkel és nagy pontosságú berendezésekkel kell rendelkeznie. Ezeket „gyári” körülmények között állítják elő olyan készülék segítségével, amelyek kizárják a legkisebb hibalehetőséget is.

Ennek köszönhetően, csak a cirkon korona képes tökéletesen ellenállni a terhelésnek az elülső és hátsó fogak területén. Nézzük meg a protézisek ezen fajtájának legkedvezőbb aspektusait. Abszolút biológiai érzékenység és összeegyeztethetőség a szervezetnek a koronát körülvevő szöveteivel.

A felhasznált anyaggal szembeni allergiás reakció hiánya; hatalmas szilárdság; gyors rehabilitáció, az idegen test érzésének teljes hiánya a szájban; abszolút ellenállás a deformációval és a kopással szemben. A cirkon korona tartósságáról szóló legfrissebb tanulmányok azt mutatják, hogy az átlagos élettartama, megfelelő ápolás esetén 14-15 év is lehet.