A téli terasz funkcionális helyiség

Sokan olyan otthonra vágyunk, amiben elzárkózhatunk a külvilág elől, ha úgy tartja kedvünk vagy éppen közelebb kerülhetünk a természethez, amennyiben erre vágyunk. A balkonnal ellátott lakások az ideális középutat jelentik, azonban jó, ha az olyan módon van kialakítva, hogy a legnagyobb kényelmet nyújthassa számunkra.

Az erkély tolóajtó a lehető legoptimálisabb nyílászárónak bizonyul ebben az esetben, könnyen nyitható és csukható, illetve bukóra is állítható. Ez utóbbi funkció roppant hasznos, hiszen úgy szellőztethetjük ki a lakásunkat, hogy közben az ajtó zárt állapotban van.

Az erkély tolóajtó ráadásul sokkal kevesebb helyet foglal, mint a hagyományos társaik, ugyanis azokkal ellentétben ez a típusú nyílászáró oldalirányban mozgatható, csúsztatható. Ez lehetővé teszi, hogy a helyiség minden szegletét maximálisan ki lehessen használni, mivel az ajtónak semmi nem fogja útját állni.

Nemcsak erkélyek esetében bizonyul ideálisnak ez a megoldás, de a beépített veranda is remekül összeköthető például a nappalival a tolóajtó segítségével. A téli terasz modernné és praktikussá tehető az alkalmazásával, emellett pedig elegáns megjelenést kölcsönözhet neki. Az így kialakított helyiség számos módon kihasználható.

A cserepes növényeinknek pompás környezetet biztosíthatunk a fényes, kellemes hőmérsékletű verandán, ahol átvészelhetik a hideg hónapokat, illetve egy második nappalit is létrehozhatunk, ahol a szeretteink körében fellélegezhetünk a fárasztó napok végén. Manapság az sem ritka, hogy kandallót vagy kályhát szerelnek be ide, aminek az alkalmazása révén hangulatos, meleg pihenőhelyet lehet kialakítani.

A téli terasz kialakítását leggyakrabban üvegfalak segítségével hajtják végre, ami rengeteg előnnyel rendelkezik. Nagyszerű hő- és hangszigetelő, ráadásul gondoskodik az elegendő mennyiségű napfény átengedéséről, valamint teljes kilátást biztosít a kertünkre és az udvarunkra. Az erkély és a téli terasz kapcsolatban vannak a lakással és a természettel egyaránt, aminek mi vagyunk az élvezői.