Miben segít az esküvői ceremóniamester?

Melyek is a vőfély alapvető feladatai? A legfontosabb, hogy az esküvői ceremóniamester valóban irányítja a folyamatot. Nevezetesen a zene, a konyha, a tűzijáték és az előadóművészek teljesen az ellenőrzése alatt állnak. Ha nincsenek pincérek az esküvőn, akkor az is rá hárul, hogy biztosítsa mindenből elegendő mennyiség legyen.

Ugyanakkor a helyszínen módosíthatja az ünnepi forgatókönyvet, ha a megbízói az ünneplés meghosszabbítását vagy lerövidítését tervezik. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a kezdetben rossz hangulatú vendégekről nem az esküvői ceremóniamester tehet, mivel ő az általános légkörért felel.

Manapság nagyon nehéz olyan szakembert találni ezen a területén, aki ne lenne azon a téves véleményen, hogy ő az esemény hőse. Egy ilyen ember pedig egyszerűen tönkreteheti az ünneplést. Ne feledje, hogy az esküvői ceremóniamester nem mindig nélkülözhetetlen és egy 25 fős ünnepségen felesleges is lesz. De ha nagyobb szabású rendezvényt tervez, az ő feladat lesz az ünnep menetének ellenőrzése.