Egy csipetnyi zöldet kínál a hobbikert

Mindenkiben ott lapul egy kis kertész, aki szívesen időzne el esténként vagy délutánonként a növényei társaságában. Legyen szó kerti virágokról, veteményesről, fűszernövényekről vagy pázsitról, megfelelő szerekre, eszközökre minden esetben szükség van.

A hobbikert kialakításához rengeteg hasznos terméket lehet vásárolni, amivel meg lehet védeni a növényeket. Népszerűek a madárhálók, karók, kötözők, palántázáshoz való kisásók, amelyekkel lehet segíteni a saláták, paradicsomok, paprikák, hüvelyesek gondtalan fejlődését.

A hobbikert szerves része a fólia és a fóliával készült üvegház is, amiben gondtalanul nőhetnek a palánták és a dísznövények. Nagyon kedveltek a magasított ágyasok is, amelyek lehetővé teszik, hogy a kisebb növényeket akár az apartman teraszán is termeszteni lehessen.

Ezek rendszerint lépcsőzetes elrendezésűek, így a haszon mellett, dekorációként is remekül megállják a helyüket. A hobbikert kellékek kategóriájába tartoznak azok a növényvédő hálók is, amelyek télen biztosítják a védelmet a fáknak és az érzékenyebb cserjéknek.