Évszakhoz illeszkedő női parfümök

Az illatszereknek saját etikettjük és íratlan szabályai vannak, amelyek megsértése szinte minden esetben bosszantó helyzetekhez vezethet. Ezeken belül, az egyik legfontosabb tényező, hogy a nyári és téli női parfümök drámaian különböznek egymástól. Az elsőnek frissítőnek, könnyűnek, átláthatónak és keleti jegyektől mentesnek kell lennie.

Ellentétben a nyári női parfümökkel, a téli illatoknak fel kell melegíteniük minket, akár egy puha kasmírtakaró. Ehhez az olyan gazdag és mély összetevők járulnak hozzá, mint a fahéj, a vanília, a borostyán, a pézsma és a különböző keleti fűszerek. Az ilyen bársonyos, érzéki és édes kompozíciók képesek megmenteni minket az indokolatlan téli depressziótól és sokáig nagyszerű hangulatot, pozitív energiát teremtenek.

Ezen kívül, elegendő a téli női parfümöket egyszer elhelyezni a bőrön és az aroma egész nap elkísér minket. Egyetlen illat sem azért készült, hogy a palackban álljon. A női parfümök azért jönnek létre, hogy a hölgyek a bőrükre locsolva használják azokat.

Az illatok elemei a bőr részecskéihez kapcsolódnak és érintkezésbe kerülnek a levegő molekulákkal. Mindez az évszaktól, a levegő összetételétől és a bőr állapotának változásától függ. Hiszen bőrünk is változik az évszakokkal együtt. Nyáron az erős faggyú és a verejtékmirigy termelődés jellemzi, míg télen a bőr szárazabb és kevesebb vitamint tartalmaz.

Mindazonáltal, függetlenül attól, milyen illata van a női parfümök bármelyikének és milyen összetevők uralkodnak benne, minden attól függ, hogy milyen hangulatot ébresztenek bennünk. Ha a női parfümök bármelyikét a kezünkbe veszünk, belélegezzük és már nem tudunk élni nélküle, akkor az a mi illatunk!