Az egyéni szükségleteknek megfelelő kutyatáp

A kutyusoknak, ahogy egyébként minden állatnak, eltérőek a szükségleteik, az emberhez viszonyítva. Éppen ezért, a konyhai maradék, illetve amit a gazdik nap mint nap esznek, nem megfelelő táplálék az ebeknek.

Persze nem lesz bajuk, ha néha ilyesmit is kapnak, sőt, időnként ők maguk kuncsorogják ki a tányéron maradt utolsó darab húst vagy a sült csirke lerágott csontjait, de azért mindig meg kell fontolni, hogy mit adunk oda nekik. A minőségi kutyatáp semmivel sem helyettesíthető és vannak ételek, amelyek a négylábúaknak kimondottan rosszat tesznek, például az édességek.

Ha úgy tűnik is, nagyon kívánják, akkor sem szabad engedni, hogy megegyék. Amennyiben ott lesz mindig a tálkájukban a tápanyagokban gazdag, ízletes kutyatáp, akkor nem is igazán fognak az asztal mellett álldogálni miközben eszünk, így a legjobb, amit tehetünk, hogy megkeressük a kedvencünknek leginkább megfelelő változatot.

Ugyanis az sem mindegy, hogy melyik kutyatáp mellett döntünk, hiszen közöttük is nagy különbségek vannak. Egy kistestű ebnek nem ugyanarra van szüksége, mint egy nagy házőrzőnek és természetesen a kölyökkutyák szervezete is mást igényel, mint a felnőtt vagy már idős egyedeké. Sőt, fajtánként is vannak eltérések.

Vannak, amelyeknek a csontozatára kell jobban odafigyelni és ehhez megfelelő kutyatápot keresni, illetve olyan is van, amelyiknél a szemek egészségének megőrzésére vagy az elhízás elkerülésére kell nagyobb hangsúlyt fektetni. Tehát, nagyon sok szempont van, ami alapján kiválasztásra kerülhet a kutyatáp, így egyáltalán nem mondhatni, hogy a kutyatartás egyszerű dolog lenne. Persze a boldog, közös pillanatok mindent megérnek.