Mekkora legyen a párátlanító készülék?

Penészfoltok jelentek meg otthonában? Amennyiben végleg fel szeretné számolni a problémát, szükségszerű egy párátlanító készülék vásárlása. Ha korábban még nem használt ilyet, problémát jelenthet, hogy mekkora nagyságú legyen az eszköz.

A különböző egységek eltérő kapacitásúak és változóak abban a tekintetben, hogy mekkora nagyságú terület lefedésére képesek. Ha nem az Önnek megfelelő méretet választja, akkor csak bizonyos helyiségekben, közvetlenül a párátlanító közelében lesz megtisztítva a levegő, míg a helyiség többi része megtelik a penésszel és az állott szaggal.

Amennyiben olyan készüléket választ, amelyik lefedi a szoba vagy az alagsor teljes területét, azonnal megszabadul a felesleges páratartalomtól és soha nem kell aggódnia majd miatta. A párátlanító megvédi a házát az olyan kellemetlenségektől, mint a nedves falak, a dohos szag és a penészgomba.

Attól függően kell párátlanítót választania, hogy mekkora az adott helyiség területe és nedvességtartalma. A mérsékelten nedves területek kevesebb párátlanítást igényelnek, míg a nedves helyiségeknél több elszívás szükséges, még akkor is, ha a területek nagysága megegyezik.

A különböző régiókban a páratartalom szintje változhat, a mérsékelten nedvestől a nedvesig és a mérsékelten vizestől a vizesig. Ahhoz, hogy el tudja dönteni, Önnek milyen párátlanítóra van szükséges, tanácsos egy nedvességmérőt használnia. Az otthoni nedvességtartalom beállítása az új párátlanító nagyon fontos előnye. Ezeket a beállításokat módosíthatja, ha az időjárás és az évszak változik.