A Huawei okostelefonok egyre feljebb törnek

Kevés kínai cég mondhatja el magáról, hogy ilyen hirtelen sikerült betörnie a nagyok mellé. Egy ideje jelen vannak az eladási listákon a Huawei okostelefonok, azonban az elmúlt években több sikert elkönyvelhet magának a cég. Persze, ezért le kellett tenniük valamit az asztalra. Sok ázsiai cég kínál erős, gyors és szép készüléket, azonban a használatuk során hamar rádöbben a vásárló, hogy azért vannak hiányosságok.

A kamera képe elég zajos, a rendszer a rossz programozás miatt meg-megakad, esetleg lefagy vagy újraindul, de sok más probléma is fel szokott merülni. A Huawei okostelefonok célja, hogy levetkőzzék a kínai termékekről kialakult előítéleteket. Nem vitás, ezt meg is tették. Az Android új arculatot kapott a cég saját Emui rendszerfelülete által, amibe rengeteg hasznos funkciót sikerült beépíteniük.

Az újlenyomat olvasó szinte követelmény a telefonokon, ezért a Huawei okostelefonok is kaptak egyet a hátlapjukra, ami sokaknak meglepetést okozott a villámgyors működése miatt. A Huawei okostelefonok P10 modellje előlapi újlenyomat olvasót kapott a készülék alsó részén, amit a Home gomb testesít meg. De ez sem csak egy amolyan gomb. Érintésérzékenységének hála, különböző gesztusokkal vezérelhető a telefon, ha úgy tetszik, akkor amolyan tapipad mint a laptopok esetében.

A duplakamera a P9 készülékkel debütált, ami már akkor kenterbe verte más elismert cégek kameráját, viszont a P10 még erre is rátromfolt. A többi cégnek érdemes lesz odafigyelnie a Huawei okostelefonok generációjára, mert megjelenésükkel még egy konkurens vállalat tűnt fel a láthatáron. Bárki ezen telefon mellett dönt, meg lesz vele elégedve maximálisan.