A szélvédő csere sokszor elkerülhetetlen

Az autósok jól ismerik azt a jelenséget, amikor szembe közlekedve a Nappal, az erős fény hatására elvakulnak, és nem látnak ki biztonsággal. A karcos szélvédő erre még rátesz egy lapáttal. Nagyon veszélyes lehet ilyen körülmények között közlekedni. A szélvédő sérülések számos esetben hatékonyan javíthatóak, általában polírozással tüntetik el a kisebb karcolásokat, illetve egyéb töltőanyagokkal lehet a kőfelverődések és azok okozta repedések ellen védekezni. A szélvédő csere csak akkor kerül számításba, ha ténylegesen nem lehet minőségben kijavítani a hibákat.

Mivel a polírozással csak a kisebb karcolásokat lehet hatékonyan kezelni, az optikai hiba elkerülése érdekében több esetben inkább a teljes szélvédő csere javasolt a szakemberek részéről. Mivel a jó szélvédőnek komoly közlekedésbiztonsági szerepe van, nem érdemes rossz, repedt és karcos szélvédővel közlekedni. A szélvédő csere az egyetlen jó megoldás ebben az esetben. A műszaki vizsgán egyébként sem engedik át az ilyen autókat a vizsgabiztosok. A szembetűnő hibákat azonnal észreveszik. Érdemes kicsit a felmerülő költségeket figyelembe véve elgondolkodni, hogy megéri-e a régi szélvédőt políroztatni ahelyett, hogy inkább a szélvédő csere mellett döntenénk.

Sok esetben a régebbi típusú autók új szélvédője olcsóbb, mint a polírozásra fordított munkabér. Ebben az esetben egyértelmű a megoldás. A szélvédő sérülések másik része, amikor komoly fizikai hatás éri ezeket. Egy kőfelverődés, esetleg gázolás esetén akár be is törhet az autóüveg. A repedt szélvédő javítás minden esetben kötelező művelet, több okból kifolyólag is. Függetlenül annak anyagi vonzatától, ezt kötelező jelleggel el kell végezni. A kisebb kőfelverődések esetében, mondhatni, könnyű dolgunk van, hiszen számos szakember foglalkozik az ilyen jellegű hibák javításával, és akár egy óra alatt megoldható a dolog.

A repedt szélvédő javítás fontos az autó vezetője és utasai biztonságának szempontjából. A kőfelverődés okozta ütés nagy eséllyel további repedést okoz, így még nagyobb kár keletkezik a szélvédőben, ami biztosan szélvédő cseréhez vezet. Ezt elkerülendő, fontos a minél korábbi beavatkozás, mert akkor olcsóbban megúszható ez a probléma. Ha már bekövetkezett a baj, és betört a szélvédő, akkor is van megoldás. Az üvegkárra is kiterjedő Casco biztosítás teljes mértékben fedezi minden típusú üvegkár költségét, így akár ingyen is lehetőség van a repedt szélvédő javítás helyett a minőségi cserére. Így teljesen új szélvédőt kapunk ingyen. Az autouvegek.hu weboldalon sok segítséget talál ezzel kapcsolatban.