A gérvágó gépek fontos feladata

Az asztalosiparban és a fémiparban, de más területen is jellemző munkafolyamat a munkadarabok méretre vágása, darabolása. Az egyik legnagyobb odafigyelést a precíz szögvágás igényli, hiszen ilyenkor milliméter pontosságban kell méretpontos vágásokat elvégezni. A rossz szög vagy méret hibás végterméket fog eredményezni. A gérvágó berendezések ezt a feladatot képesek tökéletes módon ellátni. A mai precíz állítási lehetőségeknek köszönhetően, és persze a profi mérnöki tervezés révén, több féle fejező fűrészgép és panelvágó gép is jelen van a piacon, amelyek mind kifejezetten a gérvágó funkció tökéletes megvalósítására hivatottak.

A gépek körfűrészlappal vágják szakadásmentesen és precízen a rábízott munkaelemeket. Az erős villanymotorral szerelt gérvágó gépek könnyű munkavégzést tesznek lehetővé. Legyen az akár otthoni barkácsolás vagy kisipari felhasználás, biztos lehet benne, hogy egy ilyen gép mindig jól végzi a dolgát. A gép működésének titka a folyamatosan állítható forgóasztal. A gérvágás ettől kezdve nagyon könnyű, hiszen a felrajzolt szögmérő segítségével egyszerűen beállítható a kíván szög és már lehet is dolgozni. A motor indítása lágyindítással kezdődik, tehát nem veszi fel a gép azonnal a maximális fordulatot, a biztonságos vágásindítás miatt.

A gérvágó üzemeltetése még soha nem volt ilyen könnyű és tiszta munkafolyamat. A gépekhez jellemzően tartozik egy fűrészpor táska is, amely tárolja a vágásból származó port. A fűrészlapok általában 200 és 250 mm átmérőjűek, ez teljesítménytől is függ, és hogy mekkora felületek vágására van szükség. A jobb minőségű gérvágó gépek további kiegészítőkkel is felszereltek. A lézeres irányzék például kiválóan segíti a felhasználót a vágás irányának pontos megtartásában. A körfűrészlap húzó és billenő funkciója, tovább fokozza a vágás technikáját, vagyis jobb vágási eredményt biztosít. A forgóasztalon kívül, a gérvágó korong is két irányba állítható 45 fokos szögben, így tulajdonképpen akármilyen szögben és irányban is lehetőség van szöget vágni.

A különböző anyagokat természetesen megfelelő tárcsával lehet csak vágni, hiszen más és más fogazat szükséges a fához, fémhez és műanyaghoz. Több típushoz ajándék körfűrészlapot is kaphat. Ha további információra van szüksége a szögvágó gépekről, látogasson el a szerszamkell.hu online webáruházba. Itt akár meg is vásárolhatja a szükséges gépet, amelyet néhány nap alatt házhoz szállítanak Önnek. A gépekhez általában 2 év garancia párosul, ami meggyőzően hosszú időszak a minőségi munkavégzés szempontjából.